2013. december 3., kedd

A Windows 64 bites verziójának futtatására

Mielőtt elkezdené, ellenőrizze, hogy a számítógép képes-e a Windows 64 bites verziójának futtatására. Erről a következő témakörben olvashat bővebben: Gyakori kérdések a Windows 32 bites és 64 bites változatairól gyakori kérdések.
Az Egyéni telepítési lehetőséggel új Windows 7-példányt telepíthet a kívánt partícióra. Ez a művelet törli a fájlokat, a programokat és a beállításokat.
Készítsen biztonsági másolatot a megőrizni kívánt fájlokról és beállításokról, hogy a telepítés befejezése után visszaállíthassa őket. A programokat újra kell telepítenie, ezért győződjön meg arról, hogy rendelkezik a Windows 7 rendszerben is használni kívánt programok telepítőlemezeivel és termékkulcsaival, illetve az internetről letöltött programok telepítőfájljaival.

Megjegyzések

  • Egyes programok, például a Windows Mail és az Outlook Express a Windows 7 rendszerben már nem érhető el. Ha a Windows Mail vagy Outlook Express szoftvert használta levelezőprogramként, az üzeneteinek elolvasásához vagy az e-mailek küldéséhez és fogadásához telepítenie kell egy új levelezőprogramot a Windows 7 telepítése után. A használható programokról további információt A Windows Mail alkalmazást keresi? című témakörben talál a Windows webhelyén..
  • Ha a telepítés során nem formázza a merevlemezt, az adatfájlokat a Windows.old mappába menti a telepítő azon a partíción, amelyikre a Windows 7 rendszert telepítette. Még ebben az esetben is ajánlott azonban biztonsági másolatot készítenie a fájlokról. Ha titkosított adatfájljai vannak, lehet, hogy a Windows 7 telepítése után már nem tudja elérni őket. Ha készített biztonsági másolatot az adatfájlokról, majd a Windows 7 telepítése után visszaállította őket, törölheti a Windows.old mappát.

A Windows 7 64 bites verziójának telepítése a Windows 32 bites verzióját futtató számítógépre

Ehhez a számítógépet a Windows 7 telepítőlemez vagy USB flash meghajtó segítségével kell elindítania.
  1. Kapcsolja be a számítógépet úgy, hogy a Windows a szokásos módon induljon el, helyezze be a Windows 7 telepítőlemezét vagy az USB flash meghajtót, majd állítsa le a számítógépet.
  2. Indítsa újra a számítógépet.
  3. Amikor a rendszer kéri, nyomjon le egy tetszőleges billentyűt, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
  4. Windows telepítése lapon adja meg a nyelvi és egyéb beállításokat, majd kattintson a Tovább gombra.
    Ha a Windows telepítése lap nem jelenik meg, és a számítógép nem kérte billentyű lenyomását, előfordulhat, hogy módosítania kell egyes rendszerbeállításokat. A művelet elvégzéséhez lásd: A számítógép indítása Windows 7 telepítőlemezzel vagy USB flash meghajtóval.
  5. Kérjük, olvassa el a licenc feltételeit lapon, ha elfogadja a licenc feltételeit, jelölje be az Elfogadom a licencfeltételeket választógombot, és kattintson a Tovább gombra.
  6. Milyen típusú telepítést kíván végezni? lapon válassza az Egyéni lehetőséget.
  7. Hová kívánja telepíteni a Windows rendszert? lapon válassza ki az előző Windows rendszert tartalmazó partíciót (ez gyakran a számítógép C: meghajtója), és kattintson a Tovább gombra.
  8. Kattintson a Windows.old párbeszédpanelen az OK gombra.
  9. A Windows 7 telepítésének befejezéséhez kövesse továbbra is az utasításokat, nevezze el a számítógépet, és állítson be egy kezdeti felhasználói fiókot.