2013. december 5., csütörtök

A Windows 7 győzi le a Windows 8-at

A Windows 8 legnagyobb ellenfele nem valamilyen külső cég által fejlesztett operációs rendszer, hanem maga az előd, a Windows 7. Novemberben nagyobbat nőtt a régebbi operációs rendszerpiaci részesedése, mint a Windows 8 és a 8.1 összesen.
A Microsoft két újabb operációs rendszere összesen 0,05 százalékkal növekedett. Ezt úgy sikerült elérni, hogy a Windows 8 0,87 százalékkal csökkent, a Windows 8.1 0,92 százalékkal nőtt. Előbbinek így 6,66 százalékos a világpiaci részesedése.
Az eredmény siralmas, a Windows 7 eközben 0,22 százalékot növekedett, ezzel piaci részesedése 46,42 százalékról 46,64 százalékra nőtt. A furcsa helyzet annak is köszönhető, hogy a Microsoft is erőltette a Windows 7-et, különösen vállalati környezetben, hogy végleg leszokjanak a Windows XP használatáról.
Ennek ellenére csalódás a Microsoftnak, hogy egy hónappal a Windows 8.1 piacra dobása után, vagyis amikor az újdonságok iránt legjobban érdeklődő, legaktívabb felhasználók letöltései pörögnek, nem tudott növekedni a 8.x család.