2013. december 4., szerda

A Windows telepítése netbookon

Ha netbookot vagy olyan számítógépet használ, amely nem rendelkezik belső DVD-meghajtóval, a Windows 7-et a Windows 7 telepítőlemeze és egy külső DVD-meghajtó segítségével telepítheti.
Csatlakoztassa a külső meghajtót a netbook egyik USB-portjához, helyezze be a telepítőlemezt a DVD-meghajtóba, majd kezdje meg a Windows 7 telepítését. Ha nem rendelkezik külső DVD-meghajtóval, keressen fel egy helyi számítógépüzletet a telepítőlemezzel, és kérjen segítséget tőlük a Windows 7 telepítéséhez.
További információ a Windows 7-re történő frissítésről: Frissítés Windows 7-re – gyakori kérdések. Részletes útmutató a Windows 7 telepítéséhez: A Windows 7 rendszer telepítése és újratelepítése.

Mielőtt hozzáfogna a telepítéshez, ellenőrizze, hogy a netbook alkalmas-e a Windows 7 telepítésére

Ha meg szeretne bizonyosodni arról, hogy a netbookon a Windows 7 összes funkciója futtatható, olvassa el a következő témakört: Windows 7 rendszerkövetelmények.
Azt javasoljuk, hogy töltse le és futtassa a Windows 7 Upgrade Advisor segédprogramot. Ez a segédprogram megkönnyíti azoknak a hardverösszetevőkkel, eszközökkel vagy alkalmazásokkal kapcsolatos problémáknak a megkeresését a számítógépen, amelyek befolyásolhatják a Windows 7 telepítését, és azok megoldási lehetőségeit is ismerteti.
Az Upgrade Advisor arról is tájékoztatást nyújt, hogy a netbook alkalmas-e a Windows 7 egyes kiadásaiban elérhető speciális funkciók (például az asztal gyors megtekintése vagy az ablakok kis méretűre állítása rázással) futtatására. További információ e funkciókról: A Windows asztal újdonságai

Megjegyzés

  • A Windows 7-et legalább 800 × 600 képpontos képernyőfelbontást használó monitorokon való megjelenítésre tervezték. Ha a netbook nem támogatja ezt a képernyőfelbontást, előfordulhat, hogy egyes párbeszédpanelek vagy szövegrészek hiányosan jelennek meg. Ebben az esetben megoldást jelenthet, ha a netbookot egy nagyobb külső monitorhoz csatlakoztatja.

A kevés szabad lemezterülettel kapcsolatos hibák elhárítása

Ha a netbook merevlemeze megfelel a telepítés minimális lemezterület-követelményeinek, de ennek ellenére kevés szabad lemezterülettel kapcsolatos hibaüzenet jelenik meg, próbáljon meg lemezterületet felszabadítani a netbookon. Erről a következő témakörben olvashat bővebben: Fájlok törlése a Lemezkarbantartó eszközzel.
Ha nem sikerül elegendő lemezterületet felszabadítani a Windows 7 telepítéséhez, a külső DVD-meghajtóba behelyezett Windows 7-telepítőlemezről indítsa el a rendszert. Ezután, a Windows 7 telepítése során, a merevlemez formázásával elegendő lemezterületet szabadíthat fel. Lehetséges, hogy a számítógép fenti módon történő elindításához néhány rendszerbeállítást módosítania kell. Erről a következő témakörben olvashat bővebben: A számítógép indítása Windows 7 telepítőlemezzel vagy USB flash meghajtóval.

Figyelmeztetések

  • Ha a Windows 7 telepítése során formáz egy meghajtót, az azon lévő összes alkalmazás, beállítás és fájl véglegesen törlődik. A formázáshoz részletes útmutatást A Windows 7 rendszer telepítése és újratelepítése című témakör „Az Egyéni telepítési lehetőség használata és a merevlemez formázása” című szakaszában talál.
  • A merevlemez Windows 7-telepítés előtti újraformázásához ne használjon más szoftvergyártótól származó alkalmazást. A merevlemezt a Windows 7 telepítése során formázza.