2013. december 3., kedd

Merevlemez formázása

A Windows 7 egyéni telepítése során a merevlemez formázása véglegesen törli a formázott partíción található adatokat, beleértve a fájlokat, a beállításokat és a programokat is.
Készítsen biztonsági másolatot a megőrizni kívánt fájlokról és beállításokról, hogy a telepítés befejezése után visszaállíthassa őket. A programokat újra kell telepítenie, ezért győződjön meg arról, hogy rendelkezik a Windows 7 rendszerben is használni kívánt programok telepítőlemezeivel és termékkulcsaival, illetve az internetről letöltött programok telepítőfájljaival.

Megjegyzések

  • Ha a Windows 7 frissítési verzióját használja, ne használjon más szoftvergyártótól származó programot a merevlemez formázásához a Windows 7 telepítése előtt. Ehelyett kövesse az alábbi szakasz útmutatását.
  • Egyes programok, például a Windows Mail és az Outlook Express a Windows 7 rendszerben már nem érhető el. Ha a Windows Mail vagy Outlook Express szoftvert használta levelezőprogramként, az üzeneteinek elolvasásához vagy az e-mailek küldéséhez és fogadásához telepítenie kell egy új levelezőprogramot a Windows 7 telepítése után. A használható programokról további információt A Windows Mail alkalmazást keresi? című témakörben talál a Windows webhelyén..
  • Ha a Windows 64 bites verzióját futtatja és a Windows 7 32 bites verzióját szeretné telepíteni, lehet, hogy a 64 bites operációs rendszerhez tervezett programok nem fognak működni. További információt a gyártó webhelyén talál, vagy látogasson el a Windows 7 kompatibilitási központ weblapra, ahol a Windows 7 32 bites és 64 bites verzióival kompatibilis, tesztelt hardvereket és szoftvereket kereshet.

A Windows 7 telepítése az Egyéni lehetőség használatával, és a merevlemez formázása

A Windows 7 telepítése során a merevlemez formázásához a Windows 7 telepítőlemezével vagy egy USB flash meghajtóval kell elvégeznie a számítógép rendszerindítását.
  1. Kapcsolja be a számítógépet úgy, hogy a Windows a szokásos módon induljon el, helyezze be a Windows 7 telepítőlemezét vagy az USB flash meghajtót, és állítsa le a számítógépet.
  2. Indítsa újra a számítógépet.
  3. Amikor a rendszer kéri, nyomjon le egy tetszőleges billentyűt, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
  4. Windows telepítése lapon adja meg a nyelvi és egyéb beállításokat, majd kattintson a Tovább gombra.
    Ha a Windows telepítése lap nem jelenik meg, és a számítógép nem kérte billentyű lenyomását, előfordulhat, hogy módosítania kell egyes rendszerbeállításokat. A művelet elvégzéséhez lásd: A számítógép indítása Windows 7 telepítőlemezzel vagy USB flash meghajtóval.
  5. Kérjük, olvassa el a licenc feltételeit lapon, ha elfogadja a licenc feltételeit, jelölje be az Elfogadom a licencfeltételeket választógombot, és kattintson a Tovább gombra.
  6. Milyen típusú telepítést kíván végezni? lapon válassza az Egyéni lehetőséget.
  7. Hová kívánja telepíteni a Windows rendszert? lapon kattintson a Meghajtó beállításai (haladó) hivatkozásra.
  8. Kattintson a módosítani kívánt partícióra, kattintson a végrehajtani kívánt formázási lehetőségre, és kövesse az utasításokat.
  9. Ha elkészült a formázással, kattintson a Tovább gombra.
  10. A Windows 7 telepítésének befejezéséhez kövesse továbbra is az utasításokat, nevezze el a számítógépet, és állítson be egy kezdeti felhasználói fiókot.